Усе на Беларусі любяць бульбу. Без бульбы нельга ўявіць сабе абедзенны стол. Яна заўсёды побач з хлебам. Бульбу вараць, пякуць, смажаць, тушаць, фаршыруюць, сушаць.
Бульба прыйшла да нас з далёкай Амерыкі. Людзі палюбілі бульбу і назвалі яе другім хлебам. У бульбе многа крухмалу, вітамінаў і розных пажыўных рэчываў. Сёння цяжка абысціся чалавеку без бульбы. Нездарма многія пісьменнікі і паэты прысвячаюць бульбе свае творы.
(65 слоў)
Паводле З. Марозава
Похожие статьи:
Пераказы, дыктанты → Каралева агарода
Пераказы, дыктанты → Гаспадары зямлі
Іван Чыгрынаў → Іван Чыгрынаў - Бульба
Пераказы, дыктанты → Каралева агарода
Авяр’ян Дзеружынскі → Авяр’ян Дзеружынскі - Беларуская бульба